Jehněčí kotletka na šalvěji a černém pivu Ferdinand
Milujete jehněčí kotletky? Zkuste tento vlastní recept od vysoce profesionálního moravského kuchaře Jiřího Petermanna. Napište svůj názor na recept. Jak Vám chutnal? Dobré jídlo a skutečné pivo Ferdinand se k sobě znamenitě hodí.
Budete potřebovat:
500 g jehněčí kotletky s kostí, 500 ml černého piva Ferdinand, olej, cibule, česnek, mrkev, celer, petržel, šalvěj, jalovec, sůl, pepř a kůrky starého suchého chleba
Postup:
Jehněčí kotletky nakrájíme a jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, dáme do pekáče. K tomu přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Posypeme 8 ks rozdrceného jalovce a nakrájenou šalvějí. Nakonec vše jemně zakapeme olejem a podlijeme to černým pivem. Přikryjeme pokličkou a necháme marinovat 5 hodin. Po odležení kotletky vyjmeme a jemně orestujeme na oleji, potom dáme zpátky do pekáče, vložíme do trouby a dusíme do měkka. Asi v polovině dušení přidáme kůrky starého chleba, který nám celé jídlo nakonec zahustí a spojí se s chutí piva, bylinek a zeleniny. Podáváme s domácím čerstvým chlebem nebo bramborovým knedlíkem.
Dobré chutnání!
Autor: Šéfkuchař Jiří Petermann
www.kucharidodomu.cz
Tento recept Vám exkluzivně připraví vysoce profesionální kuchař do domu Jiří Petermann přímo ve Vašem domácím prostředí na Vašich rodinných oslavách nebo firemních akcích.
Výborné kotletky pro ty, kdo rádi obmění jídelníček jehněčím masem. Je to recept od špičkového profesionálního kuchaře do domu. Uvaří a připraví další delikatesy české a zahraniční kuchyně podle Vašich přání na rodinných oslavách i firemních akcích.