Milujete jehněčí kotletky? Zkuste tento vlastní recept od vysoce profesionálního moravského kuchaře Jiřího Petermanna. Napište svůj názor na recept. Jak Vám chutnal? Dobré jídlo a skutečné pivo Ferdinand se k sobě znamenitě hodí.

Budete potřebovat:
500 g jehněčí kotletky s kostí, 500 ml černého piva Ferdinand, olej, cibule, česnek, mrkev, celer, petržel, šalvěj, jalovec, sůl, pepř a kůrky starého suchého chleba

Roasted Lamb Chops on Tomato Sauce
Roasted Lamb Chops on Tomato Sauce


Postup:

Jehněčí kotletky nakrájíme a jemně naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, dáme do pekáče. K tomu přidáme nakrájenou cibuli a kořenovou zeleninu. Posypeme 8 ks rozdrceného jalovce a nakrájenou šalvějí. Nakonec vše jemně zakapeme olejem a podlijeme to černým pivem. Přikryjeme pokličkou a necháme marinovat 5 hodin. Po odležení kotletky vyjmeme a jemně orestujeme na oleji, potom dáme zpátky do pekáče, vložíme do trouby a dusíme do měkka. Asi v polovině dušení přidáme kůrky starého chleba, který nám celé jídlo nakonec zahustí a spojí se s chutí piva, bylinek a zeleniny. Podáváme s domácím čerstvým chlebem nebo bramborovým knedlíkem.

Dobré chutnání!
Autor: Šéfkuchař Jiří Petermann
www.kucharidodomu.cz

Logo KDD.cz jpg final - zmenšené 400x400

Tento recept Vám exkluzivně připraví vysoce profesionální kuchař do domu Jiří Petermann přímo ve Vašem domácím prostředí na Vašich rodinných oslavách nebo firemních akcích.